Piedāvātā ziņa

otrdiena, 2017. gada 13. jūnijs

Projekts Etiopietis: etiopietis, motivācija un shalom!


Shalom! Miers ar jums, miers jūsos un jūsu tuvajos. Jāatzīst godīgi, ka pēc slavenā (kur nu vēl slavenāk) Lattelecom Rīgas maratona pašpasludinātajam etiopietim ar motivāciju bijis nu tā… ar Dievu uz pusēm. Jo ir dižmērķis, tā sasniegšana vai nesasniegšana, un pēc tam, jā, var rasties problēmas. Nepieciešams jauns mērķis, lai par sabiedroto nekļūst slinkums, alus "Brālis" (vai bračka ar alu by default) vai kas cits.

Principā, ja tā skatās, tad mērķa finalizāciju (ja mērķis ir bijis dižs, t.i. ilgstošs un ar lielām, kā tagad moderni teikt, ekspektācijām), īpaši, ja fināls bijis ne gluži tāds kā cerēts, var salīdzināt ar iemīļotā virtuves zirnekļa aiziešanu mūžībā vai šķiršanos no Mazās, Evii, Rrrrrra (bļin, nosaucu visas savas bijušās, izņemot čūskulēnu). Respektīvi – dziļš gruzons, dziļas, eksistenciālas pārdomas un garšo alus. Skaidrs, ka slikti. Lai gan  - saprātīgās devās alus ir dziedniecisks.

Protams, ne kurš katrs, bet "Bauskas", "Užavas", "Valmiermuižas", "Brālis" un "Piebalgas". Par Tērveti es pēc pagājušās nedēļas šoka esmu sācis šaubīties, jo… kā gan, ka Tevi jupis, "Tērvetes Senču" (savulaik mana ranga neapstrīdams pirmais numurs) vai garšot štruntīgāk par "Cēsu Premium"? Jā, jūs nepārlasījāties, Cēsu čurūdens garšoja labāk par veco labo tērvetnieku… Sensācija! Tāpēc jautāšu atklāti "Tērvetes alum"– tā ir nejaušība vai jūs kaut ko esat neglābjami sajājuši? 






Bet atgriežoties no alus pie mērķiem, jāatzīst, ka pēc Lattelecom Rīgas maratona tā īsti jaunu mērķi neesmu sev nolicis. Ir vīziju līmenī pāris mērķi, kuru realizācija pat klusiņām tiek veikta, bet kaut kas nav. Skrien, etiopietis, skrien, bet nav asuma. Reizēm ir, reizēm nav. Ne šis, ne tas. Ne bū, ne bē.

Kā ar to cīnīties? Hm, jā, iespējams, tūlīt ēterā nāks viens mazmērķis, tad ēterā nāks viens mērķis kā tāds un tad tam visticamāk sekos dižmērķis. Pagaidām man šķiet, ka etiopietis skrien inerces pēc. Pēc idejas tas jau nav slikti, bet nepieciešams jauns uzrāviens. Un tas būs. Kā sacīt jāsaka - "kā es te stāvu" vai "kā es te dzeru Piebalgas Jubilejas". Nu ja… Shalom!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru