Shalom! Ar katru projekta nedēļu arvien vairāk man šķiet, ka man uz pleca sēž
(un smīn) pašpārliecinātības velniņš, kurš čukst ausī: "Čali, Tu visu
vari! Arī ķiploku grauzdiņus, siera bumbas, picas, belašus un aliņu pa
virsu". Starp citu, picas un belaši labi smaržo un kārdina, tomēr tos
neesmu ēdis stipri sen. Bet kā ar pārējo? Jā, te jau paliek interesanti…
Nesen lepni apgalvoju, ka ķiploku grauzdiņus neesmu ēdis četrus mēnešus. Pirms
dažām dienām beidzot pamēģināju… vienu vientuļu grauzdiņu… tātad – tas joprojām
neskaitās, jo viens grauzdiņš ir tas pats, kas viens zemesrieksts – apēdot to,
Tu nevari apgalvot, ka esi rijis riekstus : ) Arī viens malks alus atturības
periodā neskaitās alus, bet gan nekas vairāk kā mutes skalošanas līdzeklis. Pēc
viena ķiploku grauzdiņa es aizvien secināju, ka garšo labi, maita, bet atkarību
neizraisa. Graudainais biezpiens izraisa gan : )
Starp citu, pēc ilgiem laikiem nogaršoju arī leģendārās siera bumbas. Nevarēju
saprast, kāpēc krītu to dzelteni apaļo kārdinājumā, līdz konstatēju, ka viss
slēpjas pirmajā vārdā. Siers. Ņemot vērā manu neremdināmo mīlestību uz sieru,
nav brīnums, ka arī kaut kāda sierveidīga gastronomiskā izvirtība mani uzrunā.
Cits stāsts ir zemesrieksti. Sāļi. Grauzdēti. Jā, rieksti pēc idejas ir labi,
bet apķēzīti ar sāli diez vai tie ir labākie čomi manai vielmaiņai.
Un te jau arī slēpjas tas pašpārliecinātības velniņš. Arvien vairāk atļaujos
to, no kā tikumīgi esmu atturējies pāris mēnešus (vai arī lietojis ārkārtīgi
reti), jo tas čalis uz pleca jau pārliecināti čukst: "Nu come on, Tu jau
tāpat to visu likvidēsi skrienot. Paskaties uz līkni, čali – tā stabili iet
lejup". Un viņam lielā mērā ir taisnība, problēma slēpjas tikai tajā, ka
pašpārliecinātība reizēm mēdz izspēlēt dažādus jokus. Tāpēc sevi ar
gastronomiskiem grēkiem, protams, palutināt var (un pat vajag), bet modrību ar
nedrīkst zaudēt.
Pat ļoti ticams, ka mazu atslābumu visā šajā ļembastā rada tas, ka pāris
nedēļas esmu bez sacensībām, jo sacensību režīmā disciplīna ir dzelžaināka. Lai
gan pa lielam ar disciplīnu viss ir kārtībā – laba, bet bez dzelzs tvēriena un
sevis mocīšanas uztura ziņā. Lai arī esmu dzirdējis tautiešu viedokli, sak,
"Janka, tas jau ir par traku", "Čali, Tev aizvien ir gavēnis?"
vai "Sāc taču vienreiz ēst!" Varu liekot roku uz aliņa teikt, ka es
ēdu!
Viedie saka, ka "Tu esi tas, ko Tu ēd", tātad šobrīd es esmu rīss ar
dārzeņiem featuring graudainais biezpiens ar tomātiem un lociņiem un lasis un
tuna un tā tālāk… Bet vēl pirms pusgada es biju ķiploku grauzdiņš ar vistas
gaļas medaljonu sūdīgā majonēzē : ) Ja
es būtu tas, ko es dzeru, tad visticamāk es būtu atjaunošanās dzēriens,
minerālūdens un Tērvetes alus. Šad un tad arī dzeramais jogurts.
Iepriekšējā nedēļā ar etiopieša apņēmību turpināju krāt kilometrus, jo… hm,
neizdomāsim mākslīgus iemeslus – tā vienkārši vajag. Un tādējādi vēl par vienu
kilīti esam pietuvojušies mērķim, līdz kuram pietrūkst vairs tikai 4.4 kilo. Lai
gan mērķis jau vienmēr ir relatīvs jēdziens – jo sasniedzot vienu, jāizvirza
nākamais. Kāds ir nākamais? Tas briest, bet tas nevar nobriest, kamēr nav
sasniegts esošais. Tā viš i!
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru