Piedāvātā ziņa

trešdiena, 2020. gada 30. decembris

Pašpasludinātā atgriešanās, E3: -/+ 0.0 (+23.1)

Shalom! Parasti šāda veida projektos agrāk vai vēlāk pienāk tā saucamā "stragla nedēļa". Aplūkojot vēsturiskos datus, nākas secināt, ka "etiopietī" šīs nedēļas tradicionāli bijušas no 3. līdz 5., kā arī ap 8. un 9. nedēļu. Vērojot bezkaislīgos skaitļus uz svariem, ko pamanīju šodien, varētu padomāt, ka stragls šoreiz ir ātrāk, taču nebursim drāmu.

Teorētiski aizvadītā tiešām bija otrā nedēļa. Praktiski, ja kāds iepriekš lasīja starp un ārpus rindām, tīri tehniski un pēc idejas "pašpasludinātā atgriešanās" sākās jau pirms trim, respektīvi, pirmā patiesībā bija veselas divas. Tātad tradīcijas tiek ievērotas – stragls pagodina mani ar ierašanos tieši trešajā nedēļā. Principā nekā pārsteidzoša šajā nebūtu arī tad, ja šī nebūtu trešā nedēļa.

Aizvadītās septiņas dienas iekrita ļoti interesantā periodā – Ziemīšos, kad galdā tiek likta tonna piparkūku, divas tonnas štovētu kartupeļu (tfu, kāpostu) un trīs tonnas konfekšu. Lai kā man gribētos domāt, ka es jau diezgan pieklājīgi no visa tā atturējos, nevar noliegt, ka principā ēsts tika vairāk nekā vajadzētu, kaut vai pa klusiņām. Un organisms jau arī nav muļķadesa – jūtot, ka ieslēdzies "etiopieša režīms", viņš tver iespēju "baroties" no visa iespējamā. Piparkūkas, saldējumi un "Vinnijs Pūks" viņam patīk visvairāk : ) Tāpēc šeit satiekas divi vienā -  trešās nedēļas stragls no vienas puses ir izlaidība, bet no otras - arī loģiska notikumu secība speķa likvidācijas procesā. Turklāt, guess what? JĀ! Nupat tak bija augošs mēness! Tad var augt viss, arī speķis personības dziļākajos slāņos.

Ja pievēršamies matemātikai un statistikas datu analīzei, tad šajās septiņās dienās noskriets pat par 3 kilometriem vairāk nekā iepriekšējās septiņās (52 vs 49), taču tam ir racionāls izskaidrojums – ja aizpagājušajā nedēļā tika skriets piecas dienas, tad pagājušajā sešas. Vidējie kilo treniņā gan līdz ar to ir nīkulīgāki (8.75 vs 9.80),  bet arī nekā sensacionāla tur nav – vienītī skriet 15+ nav diez ko liels motivācijs (drīzāk – tā centīgāk jāsaņemas), bet koptreniņu šajās dienās nav bijis. Tad nav citu variņu, kā skriet vismaz 15-20. 


Koptreniņus atstāsim nākamajam gadam, bet šajā mana dižslaistnība runā pati par sevi – par kilometriem bagātāko mēnesi (kas vēl turklāt nav noslēdzies) pārliecinoši ir kļuvis decembris (kas principā loģiski, ņemot vērā pašpasludinātā atgriešanos), savācot ap 170 kilometriem (Vecgada diena būs patiesības moments).  Visticamāk, tas būs vairāk nekā es savācu četros mēnešos no jūlija līdz oktobrim. Kilometru ziņā 2020. ir "Porno & Co", neaizvelkot (pēc vēsturiskās informācijas  spriežot – pirmoreiz karjerā) līdz štukai. Ja Vecgada dienā fizkultūra būs cienījama (vismaz 10+), tad varētu vismaz interesantu skaitli atraut – 888.

Būtu labi veco gadu aizvadīt un jauno iesākt baigi neaizrijoties ar to, kas mums ir ledusskapī un visur citur, bet to jau nekad nevar zināt… 6.janvāra blogam vajadzētu nest vismaz 100 gramu (0.1kg) zudumu, pretējā gadījumā nākamais blogs droši vien būs pēc divām nedēļām. Mhm, tāda tā tehnika ir, kad speķis uz eju neiet : ) 

2. nedēļas kopsavilkums:
noskriets: 52.5km
kg mīnusā nedēļā: -0.0
kg mīnusā kopā: -1.9
līdz mērķim: +23.1

P.S. ŠĪ ir pirmā reize, kad foto etiopieša blogam atkārtojas. Pieņemsim, ka arī pēdējā, bet… you never know.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru